Необходими продукти:
краве масло,
прясно мляко,
течна сметана за готвене,
пушено топено сирене,
пресни гъби - една тарелка,
черен пипер,
екстрагон /тарос/ или чесън - според вкуса,
лук,
сол или вегета,
жълтъци от яйца,
целина - по желание.
В малко олио и краве масло леко се запържват гъбите. Отделно се запържва брашното с настъргания лук. Залива се с малко бульон от задушените птици (в него има ром и вино) и се добавя при непрекъснато бъркане прясното мляко с разбитите жълтъци. Прибавят се гъбите, сметаната, чесъна. Бърка се, докато се стопи сиренето. Накрая се слага щипка чер пипер и естрагон.
Не се определят грамажи, тъй като се прави на принципа на бешамеловия сос, но с по-голяма плътност и гъстота. Възможно е творчество според вкуса и оттам - големите кулинарни промени.
Така приготвеният сос е за кулинарни ценители и доказани моабетчии.
Няма коментари:
Публикуване на коментар